2015

Fijne feestdagen

Het afgelopen jaar is jaar geweest met vele hoogtepunten voor ons en onze honden. Als absolute hoogtepunt was natuurlijk het winnen van de VHNK Clubshow met onze FinnTwo, maar ook het winnen van de DCK Clubshow in mei 2015, het behalen van zijn Nederlands Kampioenschap en natuurlijk het blije nieuws van zijn eerste te verwelkomen nest in Zweden. Natuurlijk staan we ook even stil bij het verlies van onze kanjer Cezanne. Altijd prominent aanwezig, Renee’s maatje waarmee ze vele avonturen heeft beleefd. Lieve Cezanne, je wordt gemist.

Het nieuwe jaar 2016 staat inmiddels voor de deur! Een jaar met hopelijk weer een heleboel mooie en blije momenten. Half januari kijken we uit naar Finn Two zijn eerste nest dat geboren zal worden in Zweden. We kunnen niet wachten.

Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen en alle goeds voor het nieuw jaar

Blog Kerstwens

Pup(up)date

Geen twijfel mogelijk dat er puppen groeien. Dazzle is nu reeds 6 weken drachtig, 13 cm in omvang toegenomen….en nog drie weken te gaan.

Blog 'Pup(up)date)'

(Blog 2015) Pups verwacht!

We zijn erg blij om te kunnen vertellen dat Finn voor het eerst vader gaat worden en wel in Zweden. Vlak na de Clubshow heeft hij een date gehad met Dazzle (Qunack’s Favor Noble Noisette). Half januari wordt er hopelijk een mooi en gezond nestje pups geboren bij kennel Duckhills (www.kooikerkennel.com).

Blog Finn Two & Dazzle

(Blog 2015) Cezanne

Altijd prominent aanwezig in huis. Af en toe om een ruzie te sussen tussen Matisse en Finn, waar hij altijd een beetje partij koos voor Finn. Een maatje waar Renée ontzettend veel mee heeft beleefd.

Op 16 November j.l. is Cezanne ingeslapen. Een zeer kwaadaardige vorm van kanker heeft zijn lot beslist. Ondanks dat hij bijna 16 jaar heeft mogen worden en een heerlijk bestaan heeft gehad, is afscheid nemen van deze kanjer ongelooflijk zwaar. Lieve Cezanne, rust zacht.

Blog Cezanne

De Tijd vliegt

Vandaag is het alweer 13 jaar geleden dat Nouschka geboren werd bij haar fokster in Obdam. Ondanks dat ze inmiddels een dame op leeftijd is, heeft ze nog steeds de conditie en de verschijning van een jonge dame. Wij hopen nog vele jaren van haar te mogen genieten!

Blog Noes 13 jaar

Winnaar Clubshow VHNK 2015

De jaarlijks clubmatch van de VHNK staat elke keer weer garant voor een boel gezelligheid, veel gekletst en een groot aantal kooikerhondjes. Dit jaar mocht de VHNK ruim 146 kooikerhondjes verwelkomen, welke door 4 keurmeester met een kundig oog werden beoordeeld. Waar ik alleen stiekem op had durven hopen gebeurde dit jaar; Finn won zijn klasse, werd vervolgens gekozen tot Beste Reu van de Clubmatch en de Clubwinnaar van 2015! Wat een fantastische ervaring en wat zijn we apetrots op die Finn.

Hälsningar från Sverige

Begin Juni is uit de combinatie Mattssons Lykke en Matisse een heel mooi dametje geboren genaamd Yenna. Een bezoekje brengen aan dit dametje kon natuurlijk niet uitblijven. Eind oktober ben ik daarom een aantal dagen op bezoek geweest bij de familie Mattsson. Het waren een paar ontzettend gezellige dagen waarin ik kennis heb mogen maken met een heleboel kooikerhondjes en hun baasjes en heb mogen proeven aan het prachtige Zweden. Dat smaakte naar meer…

BlogZweden

Kampioentje

Op de tentoonstelling in Maastricht heeft Jeppe zijn laatste punt behaald voor de titel Nederlands Kampioen. Niet alleen won hij zijn klasse met een prachtig verslag, de keurmeester benoemde Jeppe ook tot Beste Reu van de dag.

BlogJeppeJeugdkampioen

Roadtripje Duitsland

3 honden, 2 dames en een camper op weg richting Duitsland. Je moet er wat voor over hebben om punten te sparen voor Finn zijn Duitse Kampioenschap! Zaterdagavond zijn we richting de Duitse grens gereden, waar we nog net op Nederlandse bodem hebben overnacht op een boerencamping. Heerlijk rustig en een prachtig uitzicht voor de korte nacht dat we er zijn geweest. ’s Morgens om kwart over zeven weer op doorreis richting Bremen. Eenmaal aangekomen rustig alle spullen uitgepakt en afgewacht tot de aan de beurt waren. 19 aanmeldingen waren er voor deze dag met als keurmeester de heer Wim Wellens uit Nederland. Waar we op hadden gehoopt gebeurde gelukkig ook, Finn werd verkozen tot Beste van het Ras en behaalde daarmee weer een punt voor zijn Duitse kampioenschap. Nog een punt te gaan en dan mag hij het Duitse Kampioenschap dragen!

Blog Bremen

Familie reünie

Vandaag een gezellige wandeling achter rug met Daisy (kennel v. ’t Wiegelveen) en Jeppe zijn moeder en zus; Bente & Amy. De camera mocht deze wandeling natuurlijk niet ontbreken!

BlogCollageRotterdam

Groetjes uit Zweden

Vandaag kregen we weer een prachtige foto toegestuurd van een lief klein Zweeds dametje. 5 weken geleden geboren uit de combinatie Matisse (Janiver Matisse v. ’t Swijnckel) en Lykke (Mattssons Lykke). Wat een heerlijk pupje!

BlogCollageSweden

De Nationale 2015

Het was pas de tweede editie, maar onder menig bezitter van een Nederlands hondenras is het al een begrip: de Nationale. Een kampioenschapskeuring voor de elf Nederlandse hondenrassen, stuk voor stuk rassen om trots op te zijn. De kooikers waren deze dag goed vertegenwoordigt met maar liefst 60 honden die werden gekeurd door keurmeester dhr. G.Mensink. Jeppe en zijn zussen Amy en Ayza (uit de combinatie Matisse x Bente) hebben zich van hun beste kant laten zien:

Amy Bente v.’t Wiegelveen – jeugdklasse 3U
Ayza Bente v. ’t Wiegelveen – jeugdklasse 4U
Ayden Bente v. ’t Wiegelveen – jeugdklasse 3U

Als afsluiter van deze gezellige dag was er de verkiezing van de beste fokkerijgroep. Hierin liepen Jeppe, Amy en Ayza in een groep. Met 4 fokkerijgroepen onder de kooikers was er sterke concurrentie, helaas zijn we door de keurmeester niet gekozen om ons ras te vertegenwoordigen. Wie weet over twee jaar! We kijken in ieder geval alweer uit naar de volgende Nationale; een dag vol gezelligheid!

collagenationale2015

Hello world!

Op maandag 15 juni is bij kennel Mattssons in Zweden één teefje geboren uit de combinatie Matisse (Janvier Matisse van ’t Swijnckel) en Lykke (Mattssons Lykke). Wij feliciteren kennel Mattssons met de geboorte dit prachtige dametje!

Blog Hello world!

Klein Nederland

Je hoort het vaak; Terschelling is een van de top vakantie bestemmingen voor baas en hond! Nou en of! Bos, heide en kilometers verlaten strand, een waar paradijsje. Jeppe, Noes en natuurlijk ook de baasjes hebben zich uitstekend vermaakt. Ook zin om Terschelling eens te bezoeken met hond? Kijk voor een gastvrije en hond vriendelijke accommodatie eens op ylekamp.nl.

Blog Terschelling

Midden Delfland

Hello Sunshine

Puppies op komst !

In Zweden zal half juni bij kennel Mattssons een klein nestje worden geboren uit de combinatie Matisse (Janvier Matisse v. ’t Swijnckel) en Lykke (Mattssons Lykke). Wij wachten in spanning af!

Blog Pups Matisse & Lykke

Hollandse Glorie

Wat begon als een gezellig weekendje kamperen in Duitsland, eindigde met een gigantische trofee…wat een weekend!

Afgelopen vrijdag zijn we afgereisd richting Duitsland om daar deel te nemen aan de 18. DCK Clubshow in Bramsche. Drie honden, twee dames en een camper, ging prima!

Met slechts de hoop op het winnen van zijn klasse namen we met Finn Two deel aan de Clubshow. Totaal onverwachts werd hij verkozen tot Beste Reu en vervolgens werd hij door de keurmeester gekozen tot Best In Show (71 inschrijvingen)…we zijn er nog steeds een beetje van onder de indruk…

De keurmeester had lovende woorden voor Finn: ‘van top tot teen een prachtige vertegenwoordiger van het ras en een hond die mijn hart heeft gestolen”.

Wat een weekend!

Tulpen, tulpen en nog eens tulpen

Hoera voor Jeppe!

De tijd vliegt! Bijna een jaar geleden werd het eerste nestje Wiegelveen pups geboren (Janvier Matisse van ’t Swijnckel – Bente). Tijd voor een feestje dus! Pa, ma, plus zes kids waren allemaal van de partij. Na een bezoekje aan de fotograaf hebben alle honden zich heerlijk uit kunnen leven tijdens een gezellige wandeling.

Zonnetje

Zomers weer, een heerlijk wandelgebied, een camera….baasje vermaakt zich wel!

Familie reünie

Na de hondenshow in Goes zijn we voor een kleine familie reünie naar het Veerse meer gegaan. Hier hebben we gezellig gewandeld met Finn (Akhil Bente van ’t Wiegelveen) & zijn maatje Bowie. Water, honden, wat wil je nog meer!

Dog Show Goes 

Op de hondenshow in Goes hebben Bente, Amy en Jeppe alle drie een Zeer Goed behaald met allen een heel mooie keurverslag. 

Benelux Jeugd Winner 2015

Sinds vandaag mag Jeppe officieel de titel Benelux Jeugd Winner 2015 dragen en daar zijn wij best een beetje trots op!

Blog Jeppe BJWNL'15

Heerlijk genieten

We zijn online

Sinds vandaag is onze nieuwe website in de lucht. Het heeft even wat werk gekost, maar dan heb je ook wat. Via deze website hopen we jullie een kijkje te kunnen geven in het leven van en met onze kooikerhondjes Cezanne, Nouschka, Matisse, Finn Two en Jeppe.

Nestkeuringen voor de ‘Friendly’ puppen 14-03-2015

Maart, elk jaar weer de maand voor de jaarlijkse nestkeuringen van de Vereniging Het Nederlandse Kooikerhondje (VHNK). Een bovenal heel gezellige dag waar vele nesten weer worden herenigd en beoordeeld door een keurmeester. Voor ons was het ‘Friendly’ nest aan de beurt uit de combinatie Matisse en Dirkje. Pa, ma en drie van de zeven kids ( Finn, Foppe en Fenne) gezamenlijk in de ring, een ontzettend leuk gezicht. De onderlinge gelijkenissen vielen erg op, ook de keurmeester gaf aan het een mooi en vooral homogeen nest te vinden. Tot slot natuurlijk nog even een familie portret om deze bijzondere dag vast te leggen.

Benelux Winner Groningen 01-03-2015

Ruim 250 kilometer naar het hoge noorden, je moet er wat voor over hebben! Jeppe nam hier deel aan zijn tweede show. Waar hij op zijn eerste show alles nog erg spannend vond, zeker de keurmeester, was hij na regelmatig oefenen de afgelopen weken veel meer op zijn gemak. In de ring heeft hij zijn beste beentje voorgezet, meneertje showde als een trein en liet zich uitstekend betasten. Jeppe behaalde de eerste plaats in zijn klasse, werd daarnaast beste jeugdhond van het ras en behaalde hiermee de titel Benelux Jeugd Winner NL’15. Jeppe treedt hiermee in de voetsporen van zijn half broer Finn Two, die vorig jaar deze titel mocht behalen. Baasje en fokker waren maar wat trots!