2016

Nestkeuringen Nest Bente & Matisse

Op zaterdag 12 organiseerde de Vereniging Het Nederlandse Kooikerhondje de jaarlijks nestkeuringen. Voor deze nestkeuringen worden alle nest geboren in een specifiek jaar uitgenodigd om beoordeeld te worden door een keurmeester. De Vereniging krijgt op deze manier een heleboel bruikbare informatie over de uitkomsten van specifieke oudercombinaties. Hierbij is het natuurlijk helemaal mooi wanneer een nest als geheel beoordeeld kan worden door de keurmeester; de aanwezigheid van vader, moeder alle nakomelingen. Het nest waarin Jeppe is geboren was dit jaar aan de beurt. Als een van de weinige was het gehele nest aanwezig, ontzettend leuk. Blij verrast waren we om te zien dat alle ‘puppies’ van toen zijn uitgegroeid tot mooie en vrolijke volwassen honden. Alle nakomelingen kregen een prachtige beoordeling en de keurmeester was er te spreken over het resultaat van deze combinatie!

Blog Nestkeuringen Jeppe (3)Blog Nestkeuringen Jeppe (2)Blog Nestkeuring Jeppe

Ons covermodel

Hebben jullie hem al gespot? Finn mag dit jaar (samen met Josje en Dirkje) de cover sieren van het clubblad van de Vereniging Het Nederlandse Kooikerhondje. Daar zijn wij toch wel een beetje trots op!

Blog Cover clubbladPups verwacht

Half maart worden er pups verwacht uit de combinatie Jikke Josje v.d. Zwarte Bellen Hoeve en Janvier Matisse v. ’t Swijnckel. Een bezoek aan de dierenarts resulteerde in de verlossende woorden: 100% zeker drachtig! Meer lezen over Josje? Neem eens een kijkje op Kooikerhondjes van het nieuwe diep

Blog Nest Matisse & Josje

‘Onze Hond’ magazine

Vandaag viel het ‘Onze Hond’ magazine weer op de deurmat. Blij verrast waren we met de onderstaande vermelding in het blad! Een prachtige foto van onze overwinning op de Hond van het Jaarshow.

BIS Dutch Breeds HvJ 2015

‘Eventjes’ op pupbezoek in Zweden

Eventjes naar Zweden op en neer voor een paar puppies?! Jazeker! Finn zijn eerste nakomelingen moeten natuurlijk met eigen ogen worden bewonderd. Twee dagen lang hebben wij ons bij Femke en Wil gewaand in een heus puppy paradijs en hebben wij kunnen genieten van de zeven nakomelingen van Dazzle en Finn. Stuk voor stuk vrolijke, nieuwsgierig en ondernemende pups, die in twee dagen tijd ons hart hebben gestolen! Wij wensen de nieuwe eigenaren veel geluk en plezier toe en hopen nog vaak foto’s en leuke verhalen voorbij te zien komen.

Blog ZwedenOm te smelten…

Blog Nest Dazzle & Finn week 2-5

Beschuit met muisjes!

Op 9 januari zijn in Zweden bij kennel Duckhills 7 prachtige pups (3r/4t) geboren van Dazzle en Finn Two. Wij feliciteren kennel Duckhills met dit mooie nestje!

Blog Nest Dazzle & Finn geboren

Hond van het Jaar Show 2015

Met zijn Best in Show overwinning op de clubmatch van de VHNK heeft Finn zich weten te kwalificeren voor deelname aan de Hond van het Jaarshow. De Hond van het Jaarshow is namelijk  geen tentoonstelling waarvoor je je kunt inschrijven. Tijdens deze show is het toneel (letterlijk) van en voor de crème de la crème van de rashonden uit Nederland. Een hele eer om hier dus met onze Finn aan deel te mogen nemen. Twee maal mocht Finn ‘shinen’ op de catwalk; in rasgroep 8 en bij de Nederlandse honderassen. Tijdens de keuring van rasgroep 8 wisten wij, in een zeer sterke groep, de voorselectie te behalen van 6 honden. De grootste verassing kwam toch echt tijdens de keuring van Nederlandse rassen, waar Finn  werd verkozen tot BIS van de Nederlandse rassen. Wat een zijn wij trots!

Blog HVJ 2015De beste wensen!

Blog 2016