Renée Schoorl-Franken

Voorstellen website Renee

Mijn naam is Renee Schoorl-Franken, woonachtig in Julianadorp, een dorp dichtbij Den Helder. De honden en ik wonen 2 km van het strand en duinen in een huis met een heel grote tuin, een paradijs voor ons.

Niet ver van mijn huis staat mijn galerie en pottenbakkerij (’t Tiende Kind), waar ik het nog steeds erg druk mee heb. Cezanne en Matisse heb ik genoemd naar mijn lievelingsschilders en hun lange staarten doen mij vaak denken aan de vele kwasten waarmee ik mijn keramiek mee beschilder.

Toen mijn bastaardhondje James overleed besloot ik tegelijk een nieuw hondenkind aan mijn zorgen toe te vertrouwen. In de krant zag ik een advertentie voor een Kooikerhondje en mijn man was hevig ontzet toen ik hem voorstelde “even te gaan kijken”. Het werd  dus Bruno van de Spoorkant [Finn], een prachtig hondje. Finn groeide op als een prachtige maar eenkennige hond die maar 1 baas had en dat was baas Piet. Hij was zo prachtig dat, op advies van een bestuurslid van de Kooikervereniging, wij mee gingen doen aan tentoonstellingen, hij prompt zijn eerste show in Asperen won en daarmee de Willem de Zwijgerbeker in de wacht sleepte. Daarna won hij een grote tentoonstelling in Leeuwarden en daarna had hij geen zin meer in dat gedoe.

Ik voelde dat ik een beetje gedoogd werd en ik miste toch de hond die lekker tegen mij kon aanliggen en waarmee ik kon knuffelen. En toen kwam Cezanne in mijn leven. Een kind uit het eerste nest van Finn met Mascha. Cezanne, de grote knuffelaar, mijn hond. Cezanne was ook prachtig, maar had niet dat wat Finn had met zijn koninklijke uitstraling. Cezanne mag wel de titel dragen van FCI WW 2003.

Uit het laatste nest van Cezanne met Femmy van ‘t Swijnckel werd Janvier Matisse geboren, verwekt op mijn verjaardag in januari [Janvier]. Ik wilde graag een reutje en ik wist dat er uit het te komen nest er een reutje bij zou zijn. Het werd maar 1 reutje , dus ik hoefde niet eens te kiezen. Wat een heerlijke hond is Matisse en wat heeft hij een mooi nageslacht voorgebracht o.a. Finn2, genoemd naar zijn illustere voorganger Finn.