Lisanne Adams

Voorstellen

Mijn naam is Lisanne Adams. Samen met mijn twee kooikers Nouschka en Jeppe woon ik in Vlaardingen. Dat honden je leven zo kunnen verrijken, had ik vooraf zeker niet gedacht. De leuke nieuwe contacten, het trainen met de honden en de heerlijk wandeling over strand en in het bos. Genieten gewoon!

Ruim 13 jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met het Nederlandse kooikerhondje, een hondje van een leuk formaat met een pittig en leergierig karakter. Binnen ons gezin was al enige tijd de wens aanwezig om een viervoeter te verwelkomen, dus na verder informeren over het ras en het bezoeken van verenigingsevenementen was de keus voor een kooikerhondje als nieuw lid van ons gezin al snel gemaakt.

Op 12 november 2002 werd Nouschka geboren te Obdam, ons allereerste kooikerhondje. Ze kwam ter wereld onder de naam Narize Amoenja van Muskyteira. Nouschka is een hond met echt een eigen karaktertje, af en toe een echt tutje zoals wij het noemen. Vies worden liever niet en als iets eng is of ik vertrouw het niet dan loop ik er wel met een grote boog omheen. Ze staat altijd aan je zijde en is echt een maatje waar je op kan vertrouwen. Met Nouschka heb ik diverse cursussen doorlopen, waarvan behendigheid toch wel de grote favoriet is geweest. 6 jaar lang hebben we met veel plezier elke donderdagavond behendigheid gevolgd, wegens mijn studie in Wageningen heb ik de training helaas moeten opgeven. Inmiddels is Nouschka 12.5 jaar oud, maar zeker nog geen oude dame! Ze kan nog heerlijk genieten van grote wandelingen en lekker luieren in het zonnetje.

Wandeling Helderse vallei 15-06-13 (38)

Twee jaar geleden ontstond de wens voor een tweede kooikerhondje, waar mogelijk uit dezelfde lijn als Nouschka. De voorkeur ging nu echter uit naar een reu, om deze in de toekomst eventueel in te zetten in de fokkerij en zo deze bijzondere lijn te kunnen voortzetten. Toen zich begin 2014 de kans voordeed om bij de kennel “Van ’t Wiegelveen” in aanmerking te kunnen komen voor een reutje, ook nog eens uit dezelfde lijn als Nouschka, konden wij deze kans natuurlijk niet laten schieten. Op 2 mei 2014 werd Jeppe geboren te Ridderkerk onder de naam Ayden Bente van ’t Wiegelveen.

Ik vind het erg leuk om actief betrokken te zijn bij het ras en mij in te zetten voor het behoud en de verbetering van het ras. Sinds 2010 ben ik dan ook actief lid van de evenementencommissie van de Vereniging het Nederlands kooikerhondje. Daarnaast heb ik ook de ambitie om mij in de toekomst te verdiepen in het fokken en het exterieur door het volgen van diverse cursussen en opleidingen.